Ilmaista vaalimainosta EU-kriittisille

Yle uutisoi tänään näkyvästi, että 

“Suomi on esittänyt EU:n komissiolle, että Suomessa voisi jatkossa hakata metsää 83 miljoonaa kuutiota vuodessa ilman, että hakkuiden hiilinielua pienentävää vaikutusta huomioitaisiin ilmastovelvoitteissa. 

Jotta pysyttäisiin EU:ssa sovituissa puitteissa, metsää pitäisi kuitenkin hakata 10-18 miljoonaa kuutiota vähemmän vuodessa kuin mitä Suomessa aiotaan.”

Tämän uutisen mukaan hakkuutaso voisi olla 65 – 73 miljoonaa kuutiota vuodessa.

Olipa hakkuutaso mikä tahansa, on huolestuttavaa, että Suomen yleensä pitää keskustella EU:n kanssa kuinka paljon se voi hakata metsiään. Metsät ovat ainoa merkittävä luonnonresurssi Suomessa. Mitään muuta ei ole.

En moiti Yleä uutisen uutisoinnista enkä laskelmia tehnyttä asiantuntijaa. Itse asiassa on hyvä, että faktat tulevat esille ennen EU-vaaleja. Mutta kyllä tämä uutinen taas osoittaa, että EU on mennyt liian pitkälle jäsenmaittensa holhoamisessa. 

Puuttuminen Suomen metsien hoitoon on jotakin samaa kuin EU pyrkisi puuttumaan ilmastonäkökulman vuoksi siihen, että kuinka miljoonaa lentokilometriä vuodessa sallitaan turistilennoille Kreikkaan. Mutta kuka tietää vaikka se niin tekisikin.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu